Rotterdam Razzia 1944

Fotoboek


Wat vind je hier

Op deze site is het in eerste instantie mogelijk om gebruik te maken van de mogelijkheid om in te tekenen voor het laten maken van een foto voor het fotoboek. Verder staat er informatie over het project, kunnen in de loop der tijd foto's verschijnen of berichten over de ontwikkelingen. 

Op andere pagina's van deze site vind je informatie over mij en kun je wat van mijn werk bekijken. 


Het boek

De onthulling van het razzia-monument op 14 november 2023 aan de Parkkade was de aanleiding voor het maken van een fotoboek, want bij deze onthulling was natuurlijk (op een enkeling na) vooral familie aanwezig van de mannen die toen door de bezetter zijn weggevoerd. Het viel mij op dat de verhalen van de familie duidelijk maakten dat de effecten van de razzia toen niet zijn gestopt bij de vaders, broers, opa's of ooms van toen. Op onschuldige of ingrijpende wijze werkten de gebeurtenissen door. Soms omdat de mannen in kwestie nergens over spraken, maar wat niet betekende dat hun belevingen geen invloed hadden. Soms waren het de wonderlijke belevenissen die van fundamentele invloed zijn geweest voor hun nageslacht. Volop reden dus om maar weer eens te laten zien wat de effecten van een oorlog zijn.Afspraak maken  

Waarschijnlijk hebben we contact gelegd via facebook en heb ik je gevraagd deel te nemen. Wanneer je op een andere manier hier gekomen bent en je wilt ook deelnemen, dan ben je van harte welkom. Hier is de gelegenheid om aan te geven wanneer het jou schikt een foto te maken. 

Bij voorkeur maken we een foto op een plek die in verband staat met de razzia. Misschien is jouw vader, broer of oom vandaar weggevoerd of ontsnapt. Je mag zelf bepalen waar de foto gemaakt word. Ik vraag je ook om het korte verhaal van degene die is weggevoerd en wat dit voor jou heeft betekent.


Aanmelden